Förändring i ledningen för Trapeze Europe

Neuhausen am Rheinfall, Schweiz - Februari 04, 2015

Ett antal personalförändringar på nyckelbefattningar i Trapeze Europe har gjorts som en del av en målinriktad vidareutveckling av hela Trapeze Group.

Sedan den 1 oktober 2014 har Peter Schneck, i sin roll som Chief Operating Officer (COO), stöttat Trapeze företagsledning vid det europeiska huvudkontoret i Neuhausen, Schweiz. Peter Schneck efterträder nu Hans-Peter Schär och kommer att ta över ansvaret som VD (CEO) för Trapeze Switzerland GmbH från och med den 16 februari 2015. I denna position kommer Peter Schneck att ha det framtida ansvaret för hela Trapeze ITS och ticketing portfolio i Europa, samt för utvalda tillväxtmarknader. Detta omfattar Trapeze verksamheter i Neuhausen, Winterthur, Bad Honnef, Wroclaw, Berlin, Darmstadt och Loughton samt de nyetablerade dotterbolagen i Riyadh och Sydafrika.

Peter Schneck har en examen som Executive MBA och har skaffat sig en bred erfarenhet som VD inom ljustillverkning och anläggningskonstruktion och dessutom inom utveckling av programvara. Sedan 2011 har han varit ansvarig för den globala APCOA koncernens internationella affärer med nya kunder. Samtidigt var han verkställande direktör för Apcoa Parking, med huvudkontor i Stuttgart och koncernens bolag med högst intäkter. Innan dess arbetade han i mer än tolv år för den tyska systemleverantören Scheidt & Bachmann.

Under de senaste månaderna har Peter Schneck fördjupat sig i kollektivtrafik branschen. "Vi är glada att ha hittat en kompetent och dynamisk man för denna ansvarsfulla uppgift i Peter Schneck. Vi är övertygade om att han kommer att ge ett betydande bidrag till den fortsatta utvecklingen av vår verksamhet ", säger Hans-Peter Schär, VD (CEO) för Trapeze Europe fram till nu.

Med omedelbar verkan kommer nu Hans-Peter Schär att ingå i styrelsen för Trapeze Europe. I denna roll kommer han att ägna sig åt andra arbetsuppgifter inom koncernen. Trapeze Group fortsätter dessutom att växa stadigt i Europa och med nya företag som tillkommer krävs ett omfattande stöd.

Bild 1: 43-årige Peter Schneck kommer att axla ansvaret som VD (CEO) för Trapeze Switzerland GmbH från och med den 16 februari 2015. Han efterträder Hans-Peter Schär. I denna roll kommer Peter Schneck att ha det övergripande ansvaret för hela Trapeze ITS och ticketing portfolio i Europa samt för utvalda tillväxtmarknader.

 

----------------------   
Trapeze Switzerland GmbH
Matthias Stahel, Head of Communications
Tel. 0041 58 911 17 39
matthias.stahel@trapezegroup.com
http://www.trapezegroup.com